RUTA A PEU

Ruta Son Mas 

Té el seu inici i final a les cases de la finca.

Es pot realitzar de dues maneres diferents (a peu i en bicicleta)

El total del recorregut es de 3 km per camí de muntanya, amb algun pendent pronunciat i un desnivell de 144 m.

Tot el recorregut esta senyalitzat.

El recorregut transcorre per camí de muntanya i durant el qual es pot observar


Les cases de Son Mas i jardins:

Aquesta construcció data 1.847 i té una superfície total de 1.532,56 m2 distribuïts en tres plantes rectangulars. La façana principal esta encarada cap al Nord – Est i la posterior cap al Sud – Oest. Al llarg d'aquesta façana es disposen finestrals que donen al jardí principal.

Església de Son Mas i el seu jardí:

Aquesta construcció data de 1.878 i té una superfície total de 245 m2, envoltada de 320 m2 de jardí. S’accedeix per una escala que procedeix de la clastra principal. Unes antigues portes de ferro forjat separen l’església de la clastra de les cases. La construcció es caracteritza per estar a un recinte apartat de les cases, per ser una construcció pròpia i per l’encant que desperten els seus jardins formats per alts xiprers, un colomer, una gruta i una gran figura de Ramon Llull que precedeix l’entrada a l’església.


Font, safarejos i gruta:

Aquestes construccions es troben a 300 m del conjunt de les cases i l’església. Consta d’una font que recull l’aigua de les muntanyes, que es conduïda fins un primer safareig de capacitat 577 m3 i d’aquest a un segon safareig de 7.866 m3.

A n’aquest punt es on a la tornada de l’excursió es berenarà o dinarà, però de totes formes es pot fer una aturada, seure a la taula de pedra sota una gran alzina i contemplar el bell paisatge.

Just damunt la font es troba la segona gruta de Son Mas.

Muntanya:
Una vegada hem passat la font, continua’m el camí cap a dalt de la muntanya, seguint la senyalització. L’itinerari transcorre pel camí principal de la finca que travessa la muntanya. Durant aquesta part de l’itinerari es contemplen les terrasses d’oliveres, els boscos de pins i la magnifica vista cap al poble d’Esporles.

Una vegada arribat al cim de la finca, comença el camí de tornada. El recorregut transcorre per camí de muntanya envoltat de pins al seu inici, per finalitzar en un camí ple d'alzines fins arribar a la font.

Durant tot el recorregut es fàcil trobar les ovelles i les someres pasturant per la muntanya.

 

© ferrutxwebdesign. • all rights reserved.